Art Nouveau / Art Deco bronzen sculpturen

Aankoop categorie:

Bezit u een art nouveau of art deco object, een sculptuur of een kunstwerk? Vaak weten de klanten niet hoe ze het stuk moeten classificeren en wat het zelfs waard is. Komt het uit het Art Nouveau of uit Art Deco-tijdperk? Of misschien is het een imitatie uit de jaren 50 of 60. Het is helemaal niet eenvoudig om een ​​object te classificeren, om een ​​kopie van alles correct te herkennen. Kost-Baar staat ​​hierbij altijd tot uw dienst, of het nu gaat om pure waardering of verkoopintentie. Wij helpen u graag verder! Voor het onderwerp waardering en aan- of verkoop zijn wij het juiste aanspreekpunt. We hebben internationale handelsbetrekkingen met particuliere verzamelaars, veilinghuizen en zakenmensen en zijn daarom niet, zoals de meeste andere dealers, gelokaliseerd. Kost-Baar met zijn algemeen directeur  Marius Tsakonis kan sinds 1926 een lange traditie op het gebied van handel in kostbaarheden documenteren . We laten u kort kennismaken met de verschillende tijdperken:

Art Nouveau-tijdperk
Waarom wordt deze periode in de kunstgeschiedenis Art Nouveau genoemd? Iedereen heeft zich deze vraag waarschijnlijk gesteld. Deze art direction is vernoemd naar het Münchener kunsttijdschrift “Die Jugend” en beleefde zijn hoogtijdagen in de periode 1890-1910. Deze kunststijl “Art Nouveau” is internationaal bekend. In die tijd wilde het kunsttijdschrift van München iets fris, modern en origineels overbrengen. “De jeugd” belichaamde het idee iets nieuws te durven, een blik over de eigen neus te wagen, de frisse wind van die tijd waaide en zou veranderingen met zich mee moeten brengen.

Optische kenmerken van de Art Nouveau-periode zijn:

 • Decoratieve, gebogen lijnen
 • Bloem elementen
 • Decoratief oppervlakontwerp
 • Symmetrie van de elementen
 • Symbolische figuren

De kunstenaars van het Art Nouveau- tijdperk wilden meer frisheid en variatie brengen in het dagelijks leven. De objecten moeten functioneel zijn en ook een lust voor het oog, dus esthetisch. Art Nouveau wordt overal gebruikt: In meubeldesign, architectuur, schilder- en beeldhouwkunst en bij de vervaardiging van sieraden, sculpturen en glaswerk. De Art Nouveau-kunstenaars laten zich inspireren door de natuur en haar dieren in het wild. Ornamenten zijn ontworpen met bloemmotieven, dierensymbolen worden overal gebruikt. Dieren worden gebruikt in verband met bepaalde deugden, de kunstenaars lieten zich inspireren door oude kunsttijdperken uit het verleden en wilden dit in deze moderne tijd implementeren.

Beroemde art-nouveaukunstenaars: 

 • Arnold Lyongrün (geboren op 2 oktober 1871 in Oost-Pruisen, † 1935 in Hamburg)
 • Gustav Klimt (geboren 14 juli 1862 in Baumgarten bij Wenen, † 6 februari 1918 in Wenen
 • Bruno Zach (geboren op 6 mei 1891 in Zhytomyr, Oekraïne; † 20 februari 1945 in Wenen
 • Alfons Mucha (24 juli 1860-14 juli 1939) staat bekend als de ‘vader van de affichekunst’
 • René Lalique (1860-1945), de “uitvinder van moderne sieraden”
 • Otto Wagner (1841-1918) is een van ’s werelds belangrijkste architecten
 • Louis Comfort Tiffany, Amerikaanse schilder en glaskunstenaar

Art Deco-tijdperk
Het Art Deco-tijdperk bloeide tussen de jaren 1920 en 1940 en beïnvloedde alle kunst en levensgebieden. De art-decostijl loopt als een rode draad door architectuur, interieurs, meubels, kleding, sculpturen en alledaagse voorwerpen. Deze stijl wordt de kunst van elegantie genoemd. De term Art Deco komt uit het Frans en betekent zoiets als “arts decoratifs” – vertaald: decoratieve kunsten. Parijs, met zijn extravagantie en kosmopolitisme, werd aan het begin van de 20e eeuw het centrum van de Art Deco-beweging.

Optische  kenmerken van de Art Deco-periode:

 • Verschillende materialen gecombineerd (chroom, leer, staal, hout)
 • Duidelijke lijnen
 • Scherpe randen
 • Elegantie en symmetrie
 • Hoogglans elementen zoals chroom, spiegels

Deze stijl werd voor het eerst gepresenteerd aan een internationaal publiek in 1925 in de Parijse tentoonstelling “Exposition Internationale des Arts Decoratifs et Industriels Modernes”. Deze naoorlogse periode was rijp voor verandering, men verlangde naar luxe en schoonheid. Dankzij massaproductie en het gebruik van inferieure materialen werden veel objecten betaalbaar voor alle lagen van de bevolking. De Tweede Wereldoorlog en de daaruit voortvloeiende ontberingen maakten abrupt een einde aan deze kunstbeweging.

Beroemde art-decokunstenaars

 • Henri Matisse (geboren 31 december 1869 in Le Cateau-Cambrésis, Frankrijk, † 3 november 1954 in Cimiez)
 • Georges Braque (geboren op 13 mei 1882 in Argenteuil, Département Val-d’Oise, † 31 augustus 1963 in Parijs)
 • Pablo Picasso (geboren 25 oktober 1881 in Málaga, † 8 april 1973 in Mougins, Frankrijk)
 • Haralamb Chiparus (geboren 16 september 1886 in Dorohoi, † 22 januari 1947 in Parijs) beeldhouwer
 • Ferdinand Preiss (geboren 13 februari 1882 in Erbach, † 1943 in Berlijn) beeldhouwer
Art Nouveau sculpturen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

8 + 5 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer dat wij aankopen

Sorry, No posts.

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS