Nieuws

Goudcalculators en opvallende prijzen

by | dec 20, 2021 | Actueel

Aandacht voor goudcalculators en in het oog springende prijzen

U zult op onze website geen goudcalculator vinden en daar zijn goede redenen voor! Elk juweel of elk horloge, elke staaf en elke munt moet bij de aankoop afzonderlijk worden bekeken. Een goudcalculator op websites geeft u de brutoprijzen voor oud goud. Dit komt niet overeen met het bedrag dat als nettoprijs voor oud goud kan worden uitbetaald, noch met de waarde van een antiek sieraad of een munt voor verzamelaars! Het is hoogstens een richtlijn.

In het geval van oude, defecte of onverkoopbare juwelen is het van essentieel belang dat de afwerking, de legering en de steenzetting in de taxatie worden opgenomen! Als het gaat om een onverkoopbare armband in 333 goud met een veelheid aan halfedelstenen, kunt u het gewicht niet in een goudcalculator invoeren en het berekende bedrag als uitbetaling verwachten! Bij juwelen in 333 goud bestaat het grootste deel uit onedele metalen, slechts 33,3% is fijn goud, dat eerst tegen hoge kosten moet worden afgescheiden bij het smelten en dat gepaard gaat met een smeltverlies. De halfedelstenen kunnen niet worden verwaarloosd, zij moeten worden afgetrokken van het gewicht van de armband. Dit maakt duidelijk dat een goudcalculator hoogstens een realistische aankoopwaarde kan geven voor baren of hooggelegeerde munten.

 

Opvallende prijzen

Wat zijn in het oog springende prijzen? Kost-Baar.nl staat al vele jaren om zijn advertenties van halve of hele pagina’s in de regionale pers. Helaas verschijnen er de laatste jaren steeds vaker advertenties in kranten van zelfbenoemde “deskundigen” op het gebied van juwelen, barnsteen en andere specialistische gebieden. Vaak vindt u in de advertenties zogenaamde “in het oog springende prijzen” voor goud. De formulering hier is voortdurend: “Wij betalen XX € per gram voor uw goud!” De genoteerde prijs ligt dan ver boven de huidige prijs voor fijn goud op de beurs en heeft niets meer te maken met serieuze biedprijzen. Een ander dubieus aanbod is: “Wij betalen XXXX €….in combinatie met goud voor uw bontjas!”.
U zult geen van deze reclameslogans in onze advertenties aantreffen, omdat ze bedoeld zijn om klanten te lokken en u vervolgens onder druk te zetten om goud te verkopen, niet tegen de hoogste prijs zoals geadverteerd, maar tegen extreem lage prijzen! Wij hebben hierover reeds een groot aantal getuigenissen gehoord van klanten die uiteindelijk ons advies en onze hulp hebben ingeroepen na dergelijke negatieve ervaringen.

 

Onze tip:

Ga in geen geval in op advertenties die u lokken met oogstrelende prijzen of andere beloften! Er zitten geen goede bedoelingen achter deze bait and switch aanbiedingen!
Let in krantenadvertenties op de eigenaar of de exploitant van het bedrijf! Kunt u meer informatie over de persoon of het bedrijf vinden op het internet? Wie zit er achter het bedrijf? Is er een vast adres vermeld of is dit gewoon een leegstaand bedrijfspand van een voormalige juwelier dat voor een paar dagen wordt gebruikt? Hoe lang bestaat het bedrijf al? Aangezien de goudprijs de laatste jaren gestaag is gestegen, is het aantal goudinkoopbedrijven en -handelaars toegenomen. Ga voor bedrijven die al lang op de markt zijn!
Bel het telefoonnummer dat in de advertentie staat en krijg een eerste indruk aan de telefoon! Als u een slecht gevoel krijgt, dan heeft het geen zin om kostbaarheden bij dit bedrijf te verkopen! Let op de naam in de advertentie! Komt het overeen met de contactpersoon aan de telefoon?
Dit zijn enkele aspecten die u in overweging moet nemen wanneer u van plan bent goud te verkopen! Als u niet zeker bent, bieden wij u graag onze hulp aan! U kunt ons altijd bellen als u ergens niet zeker van bent en advies nodig hebt van opgeleide deskundigen!

Geheel kosteloos en vrijblijvend!

Contact:

https://kostbaar.nl/contact/