Duitse gouden munten

Aankoop categorie: Goud

Bezit u Duitse gouden munten? Wilt u graag weten meer over de waarde of het goudgehalte?

Mogelijk hebt u Reichsmark-munten geërfd van uw grootouders of overgrootouders en weet u niet hoe u ze moet classificeren. Hoe wordt het goud hier gemaakt? Heeft de munt een verzamelwaarde? Welk bedrag krijgt u bij verkoop van deze munten? Deze en andere vragen beantwoorden wij graag voor u! Als u uw Duitse gouden munten wilt laten taxeren of als u deze wilt verkopen, dan zit u bij Kost-Baar aan het juiste adres, want Duitse gouden munten kopen is een kwestie van vertrouwen! Kost-Baar handelt sinds 1926 in kostbaarheden en edelmetalen. Als een van de weinige bedrijven op het gebied van waardering van edelmetalen en kostbaarheden, werken we door middel van persoonlijk contact zeer nauw samen met de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaalsm.nl), wat voor u als klant zeer voordelig is. Zonder omwegen of tussenstations zijn wij bij het proces van het omsmelten van Duitse gouden munten betrokken. Hierdoor blijven de kostenvoor het smelten zo laag mogelijk. We hebben onze contacten met de raffinaderij altijd de mogelijkheid van de huidige goud prijsstijgingen rechtstreeks aan u door te geven. Maar Duitse gouden munten zijn soms meer waard dan alleen de smeltwaarde! Afhankelijk van in welke toestand u verkeert en uit welk jaar de munt komt, bent u interessant voor investeerders en kunt u worden aangeboden aan dealers, verzamelaars of investeerders uit ons netwerk van handelsrelaties. Als dit het geval is, kunnen wij voor u een hogere aanschafwaarde realiseren dan normaal. Wij informeren u hierover bij de presentatie van uw Duitse gouden munt!

De gouden Duitse munten

De gouden Duitse munten zijn onder te verdelen in 3 categorieën:

  1. Reichsmark-munten in goud
  2. D-Mark-munten in goud
  3. Gouden Euro munten

1. De gouden Rijksmunten

De gouden Duitse Rijksmunten werden geslagen in verschillende Duitse munthuizen tussen 1871-1915. Keizerlijke gouden munten werden in die tijd feitelijk als betaalmiddel gebruikt en om deze reden werden ze in grote aantallen geslagen. Munten die als betaalmiddel werden gebruikt, worden ook wel circulatiemunten genoemd. De gouden munten van het Duitse Rijk zijn er in vele variaties. Ze waren altijd opgedragen aan de hertogdommen of koninklijke territoria, dus de kopzijde draagt ​​altijd het portret van een koning of hertog van een keizerlijk territorium. De nominale waarde en de keizerarend zijn altijd op de achterkant te zien.

De gouden Rijksmunt werd altijd geslagen in 900 goud en is op de markt verkrijgbaar in de volgende nominale waarden:   5 Reichsmarks = 1,99 gram 10 Reichsmarks = 3,98 gram 20 Reichsmarks = 7,96 gram

De gouden munt van 5 Reichsmark werd soms in grote hoeveelheden nagemaakt. Aangenomen wordt dat 90% van de 5 gouden Rijksmunten die momenteel nog in omloop zijn, vervalsingen zijn. De vervalsingen werden bedacht door een Duitse oogarts en zijn zus in de periode van 1959 tot 1962. In 1963 werden ze als gevolg van een wetswijziging veroordeeld tot gevangenisstraf en een boete. Zelfs banken verkochten deze vervalsingen tijdelijk als originele munten uit de tijd van het Duitse rijk.

2. De gouden mark

DM-munt in goud werd in 2001 bedacht voor valutaomrekening. Ze werden uitgegeven in een oplage van 1 miljoen stuks en vervolgens verkocht voor 250 DM. Het is gebaseerd op de originele DM in een koper-nikkellegering; alleen de aanduiding “Bondsrepubliek Duitsland” moest om juridische redenen worden gewijzigd in “Deutsche Bundesbank”. De Bundesbank kwam op het idee van deze munten en er moest eerst een wet worden opgesteld om deze ten uitvoer te leggen. Circulatiemunten en herdenkingsmunten worden verder alleen geproduceerd door de 5 Duitse staatsmunten: het gouden merkteken is alleen gemaakt van 999,9 goud , d.w.z. fijn goud

Reliëf en in één versie:
1 Duitse mark = 12 gram

3. Gouden euromunten

Sinds de invoering van de euro in 2002 geeft het federale ministerie van Financiën elk jaar relatief grote aantallen gouden euromunten uit , voornamelijk als beleggingsobject. Als u deze gouden euromunten heeft gekocht bij de invoering van de euro, kunt u nu een hoge winst maken bij de verkoop. De gouden euromunten verschillen niet zo veel in hun motieven als bijvoorbeeld de keizerlijke gouden munten. Meestal is het eurosymbool op de voorkant te zien. Maar er zijn ook motieven over de volgende onderwerpen: “Duitse bos”, “huisvogels” en “muziekinstrumenten”. Op de achterzijde vindt u de nominale waarde, de federale adelaar en het jaar van uitgifte. De gouden euro munten worden altijd geslagen in 999,9 goud = fijn goud en in de volgende uitvoeringen:

€ 200 = 31,10 gram € 100 = 15,55 gram   € 50 = 7,78 gram   € 20 = 3,89 gram

Hoe verkoop je Duitse gouden munten bij Kost-Baar?

Duitse gouden munten verkopen aan ons is altijd persoonlijk en legitiem (op vertoon van ID-kaarten of rijbewijs). Dit is onze topprioriteit! Wij zijn een bedrijf met een rijke traditie en willen bij de verkoop persoonlijk in contact komen met onze klanten en een wederzijds vertrouwen opbouwen. U hebt ook de mogelijkheid om het taxatieproces van heel dicht bij waar te nemen, en u zelf te overtuigen van de werkelijke waarde en authenticiteit van uw munten of om meer informatie te bemachtigen. Marius Tsakonis en zijn team van experts staan ​​altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Wij doen daarom geen aankopen door artikelen per post of iets dergelijks op te sturen. Als u aan ons goud verkoopt, ontvangt u het aankoopbedrag direct contant! Een andere mogelijkheid is om te betalen via bankoverschrijving. U kunt bij ons op kantoor langskomen en daar in een prettige en ontspannen sfeer de verkoop of waardering laten uitvoeren. Als verdere mogelijkheid bieden wij u aan om ter plaatse een afspraak te maken (huisbezoek).

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

15 + 11 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Goud dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS