Nieuws

Nalatenschap en stichting

by | okt 28, 2021 | Actueel

Nalatenschap

De taxatie van nalatenschappen is voor leken een onduidelijke en ondankbare zaak. Na het overlijden van een familielid worden zij geconfronteerd met een huishouden dat moet worden ontbonden en krijgen zij te maken met zaken die zij nog nooit diepgaand hebben behandeld. Of het nu gaat om porselein, meubels, tapijten, schilderijen of zilveren voorwerpen. Wie kan hier als privé-persoon onderscheiden of dit waardevolle of waardeloze dingen zijn. Bovendien zijn zij nog steeds bezig met het verwerken van het verlies en moeten zij ook nog elementaire formaliteiten regelen. De intensieve omgang met een veelheid van huisraad en kostbaarheden is dan een extra ballast en gaat gepaard met terugkerend verdriet. Als u zich momenteel in deze situatie bevindt, kunnen wij u deskundig en zonder moeite helpen.

Erfenis 

In de loop van een mensenleven stapelen zich allerlei voorwerpen op die niet zomaar achteloos mogen worden weggegooid. Een halve eeuw geleden was verzamelen belangrijker in de maatschappij dan nu. Mensen verzamelden postzegels, camera’s, munten, beeldjes en andere curiosa. In dit geval is een overzicht en een korte mondelinge beoordeling van de gevolgen voor het huishouden aan te bevelen. Vaak loopt een nalatenschap uit de hand omdat de erfgenamen niet vertrouwd zijn met de voorwerpen en hoge verwachtingen hebben over de waarden. Hier is de objectieve mening van een deskundige nodig! Ons aanbod van een gratis advies van een deskundige telt ook hier!

Stichting

Onder bepaalde omstandigheden is het ook mogelijk dat wij, naast de kosteloze expertise, uw nalatenschap kosteloos ontbinden en opruimen. Voorwaarde hiervoor is dat u na de taxatie zaken aan ons overlaat voor verdere afvoer. Wij verkopen deze artikelen ten bate van onze eigen stichting http://www.ggfe.de. Bezoek de website en lees waar uw donaties voor worden gebruikt. Natuurlijk waarderen we ook alle directe geldelijke donaties via de donatie knoppen.

Neem gerust contact met ons op als u voor een nalatenschap staat! Wij zullen u vakkundig en met tientallen jaren ervaring helpen.